IMG_0986_kopieralag_upplosning.jpg
Inskolning

 

Efter att vi haft den första kontakten med varandra via mail eller telefon brukar vi stämma träff för övriga frågor och ett besök ihop med din hund. Besöket brukar ta ca 20-30 min.
Samtidigt som vi pratar om de funderingar du eventuellt har och övriga saker som kan vara bra att veta på dagis, får din hund i lugn och ro bekanta sig med miljön hos oss. Här kommer han/hon också kunna se de andra dagishundarna, men endast genom staketet. Vi brukar snabbt se när den nya hunden slappnar av och likaså dagishundarna.
Detta är ett perfekt första möte som skapar en trygghet inför vidare inskolning.
Glöm ej ta med vaccinationsintyg redan till den här första träffen!

Nästa steg i inskolningen brukar genomföras utan matte/husse.
Då stämmer vi träff en dag som passar för er, där hunden inte behöver stanna heldag utan endast ett par timmar. Den får sedan bekanta sig med hagen och naturen i lugn och ro, antingen på egen hand eller ihop med någon av våra äldre trygga hundar.
Beroende på hur snabbt hunden blir trygg introducerar vi sedan de övriga dagishundarna en och en. Detta görs genom ihopsläpp i deras hage om det inte finns någon uppenbar spänning mellan dem, annars genom promenader ihop där hundarna inte får hälsa förrän alla är i balans.

Inskolningen tar allt från 1 - 5 dagar, men ytterst sällan längre.
Under dessa dagarna kommer du som matte/husse självklart informeras om hur dagarna gått och vi kommer oftast snabbt fram till om dagiset verkar passa för Din hund eller inte.

Efter inskolningen ger ni oss ett schema för lämnings- och hämtningstider och sedan är ni en i gänget!

 
stäng